Henrik Berglind

Fjärilar, fjärilar, fjärilar

I år har jag fotograferat ovanligt mycket fjärilar. Vet inte om det beror på att jag ovanligt ofta haft kameran med mig eller att det är fler fjärilar än vanligt. På en del ställen har jag sett tiotals fjärilar på en ganska liten yta, så det gjorde inte så mycket om man råkade skrämma iväg någon när man gick närmare. Vid ett sånt tillfälle experimenterade jag lite med att försöka fotografera dem i luften vilket var väldigt svårt eftersom de är så snabba och att skärpedjupet blir ganska kort. Men bland alla suddiga bilder fanns det några med hyfsad skärpa som jag känner mig riktigt nöjd med!

Nässelfjäril och nyckelpiga på tistel

Nässelfjäril och nyckelpiga på tistel

Fjärilar-2

Påfågelöga med sina fina ögonfäckar på vingarna...

Påfågelöga med sina fina ögonfäckar på vingarna…

...som är väldigt mörka på undersidorna.

…som är väldigt mörka på undersidorna.

Fjärilar-5

Fjärilsart som jag inte känner igen. Någon som vet?

Fjärilsart som jag inte känner igen. Någon som vet?

Fjärilar-7

Fjärilar-9

Fjärilar-10

Fjärilar-12

Fjärilar-13

Ett av de lyckade försöken att fotografera fjärilar i farten var precis innan denna citronfjäril skulle landa.

Ett av de lyckade försöken att fotografera fjärilar i farten var precis innan denna citronfjäril skulle landa.

Sedan väntade jag för att ta en bild när någon av dem lyfte.

Sedan väntade jag för att ta en bild när någon av dem lyfte.

Sedan går allt så snabbt så att man knappt hinner knäppa en bild innan det är för sent.

Sedan går allt så snabbt så att man knappt hinner knäppa en bild innan det är för sent.

Att fotografera fjärilar är kul eftersom de är fina samt att det är ganska utmanande. Om det är lika många fjärilar även under sensommaren är det stor risk att det blir en Fjärilar, fjärilar, fjärilar del 2.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2019 Henrik Berglind

Tema av Anders Norén